Прокуратурата откри двойка в карантина да пие кафе на пейка
50-годишната и 45-годишниян мъж се завърнали от Англия
Публикувана: 25 Mar 2020 | 15:27

Районна прокуратура-Смолян наблюдава две досъдебни производства за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина от мъж и жена, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

 

На 21 март, 50-годишна жена и 45-годишен мъж, които живеели на семейни начала, се завърнали от Англия. На летището получили предписание за задължителна 14-дневна карантина на адрес в Смолян.

 

На 22 март, полицейски служители отишли на проверка и установили, че двамата не се намирали в дома си. По-късно полицаите ги открили да пият кафе на пейка в града. Те са били отведени до жилището им и предупредени да не го напускат за срока от предписанието.

 

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура, съгласно заповед на главния прокурор.

 

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода" и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

 

Още по темата: Дезинфекцират крайбрежната алея във Варна (СНИМКИ)

Коментари ( 0 )