Убиецът на украинката в Слънчев бряг е опитал да избяга
Той е задържан с подготвен багаж, документи и много пари
Публикувана: 23 May 2020 | 15:53

Нови данни за убийството в Слънчев бряг, при което бе зверски заклана 61-годишна украинка, разкриха днес от прокуратурата в Бургас. Това всъщност е и първата официална информация за убийството, станало на 21 май.

Оказва се, че извършителят П. Г. на 63 г. не само, че не се е предал сам, но се е опитал да избяга от местопрестъплението. Той е задържан с подготвен багаж, в който са открити неговите документи, тези на жертвата и голяма сума пари.

 

Убиецът е задържан по-малко от три часа след клането. По време на разследването е установено, че убийството е осъществено в коридора на втория етаж на хотел "Българска роза" в курорта. Причина за смъртта са множество прорезни и прободни рани, нанесени с нож във врата на пострадалата. Оръжието, с което е причинена смъртта на жената, е установено от полицейските служители.

 

Днес по искане на Окръжна прокуратура Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П. Г. Той е с повдигнато и предявено обвинение за умишлено причиняване на смъртта на неговата съпруга – 61-годишна украинска гражданка.

 

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че П. Г. е извършил престъплението, за което е обвинен, което се подкрепя от събраните доказателства по досъдебното производство, а също така и от направените самопризнания от обвиняемия.

 

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че П. Г. може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той се мотивира с предвидената в закона висока санкция за извършено убийство (от 10 години до 20 годни „лишаване от свобода“.

 

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града. Днешното заседание премина без присъствието на журналисти, на които бе отказан достъп до сградата. Обвиняемият пък бе вкаран набързо в сградата на Съдебната палата през подземния паркинг, пише „24 часа“.

 

Още крими новини на Dnes.bg

Коментари ( 0 )