IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
16:41 | 28 юни 2020
Обновен: 13:42 | 23 март 2024

Арестуваха трима за убийство на 76-годишен мъж

Сред задържаните е жена и 21-годишният й син

По материала работи: Ставри Таргов
Арестуваха трима за убийство на 76-годишен мъж

Трима души са арестувани за умишлено убийство и принуда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Специализираната полицейска операция във връзка със смъртта на 76-годишен мъж е проведена под ръководството на Окръжната прокуратура. 45-годишна жена и 21-годишният й син са задържани за умишлено убийство и принуда. За принуда, в съучастие със задържаните, е привлечен и 28-годишен мъж.

 

Установено е, че на 23 юни тримата задържани отишли в къща в един от кварталите на Стара Загора, където живеели починалият възрастен мъж и 52-годишният му син. Те се скарали по повод подписване на пълномощно за разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете.

 

Спорът прераснал побой, като след инцидента не бил подаден сигнал в полицията.

 

На следващия ден пострадалият възрастен мъж се почувствал зле и отишъл в дома на сестра си, която повикала Спешна помощ. В болницата е установено, че мъжът е с хематоми по главата. Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, той е починал на в събота, за което бил подаден сигнал в полицията.

 

След събраните данни за извършено умишлено убийство незабавно е разпоредена Специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора. От проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че тримата задържани са съпричастни към извършените престъпления.

 

Те са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора, да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

 

Освен това на 27 юни във връзка с проведената Специализирана полицейска операция, са проверени общо 169 души, 103 моторни превозни средства, съставени са 13 акта за установяване на административно нарушение, 21 фиша, извършени са проверки в търговски обекти, както и в частни домове във връзка с получена информация за съхраняване и разпространение на наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол.

 

Още крими новини на dnes.bg

Коментари

Новини Варна