IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
14:17 | 18 септември 2020
Обновен: 14:27 | 19 април 2024

Атакуваха бързия влак от София за Бургас

Има ранени

По материала работи: Ставри Таргов
Снимки БДЖ.

Бързият влак от София за Бургас престоя в гара Септември 62 минути поради счупено челно стъкло на кабината на локомотива, съобщиха от БДЖ.

 

При разминаване на композицията с бързия влак от Стара Загора за София в участъка между Белово и Септември от последния вагон на влака от Стара Загора е хвърлен предмет срещу насрещно преминаващия по другия път бърз влак за Бургас.

 

Счупено е предното стъкло на движещия се локомотив, който обслужва бързия влак от София за Бургас. Пострадали са машинистът и помощник-машинистът в локомотива, съобщава Bgonair.bg.

 

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

 

Подобни прояви са тежко посегателство не само върху имуществото на БДЖ и локомотивния персонал, а застрашават живота и здравето на пътниците от влака.

 

Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона, настоява от БДЖ в официална позиция.
 

Коментари

Новини Варна