IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
14:33 | 19 октомври 2020
Обновен: 09:01 | 25 април 2024

Пиян шофьор предложил злато за подкуп на полицаи

Мъжът седнал зад волана с 2,27 промила алкохол

По материала работи: Ставри Таргов
Пиян шофьор предложил злато за подкуп на полицаи

Пиян шофьор, спрян за проверка, предложил злато за подкуп на двама полицаи, за да не му съставят акт и да не го арестуват.

 

Златото от половин грам било в предпазна капсула, придружено със сертификат за автентичността и подаръчна кутийка, на обща стойност 99,90 лева.

 

На 7 октомври след 20 30 ч. при обход на автопатрул двамата полицаи спрели за проверка лек автомобил и поискали документите на водача.

 

При слизането си от автомобила мъжът имал некоординирани движения, трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне.

 

Полицаите го попитали дали е употребил алкохол, като мъжът първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил бутилка водка.

 

За да не му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата и да не бъде тестван с дрегер, мъжът първоначално предложил "много пари" на полицейските служители, за да го пуснат да си ходи. След това им предложил златото.

 

Служителите на МВР уведомили дежурния разследващ полицай. 59-годишният шофьор бил задържан, съставен му е акт и при извършена химическа експертиза е установено, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол.

 

Окръжна прокуратура - Пловдив, вече е внесла в съда обвинителен акт по бързо производство по случая, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна