IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
16:17 | 25 април 2019
Обновен: 00:13 | 19 април 2024

Майката оставила Мехмед на паркинга, нямала пари за него

Жената просила в района на Централна жп гара в Пловдив

По материала работи: Пламен Янков
Майката оставила Мехмед на паркинга, нямала пари за него

Безпаричие принудило 26-годишната Галя да остави бебето си на паркинга до жп гарата в Пловдив, съобщи dnes.bg.

 

Момченцето е родено на 28 декември 2018 и се казва Мехмед, съобщиха днес районният пркурор на Пловдив Чавдар Грошев и шефът на полицията  в града Атанас Илков.


Бебето беше изоставено на асфалта на паркинг на БДЖ, в района на Централна жп гара, където обикновено  майката просила. След като беше задържана, тя обяснила на разследващите, че е взела решението да го остави там спонтанно.

 

Казала още, че отишла до своя приятелка да вземе пари за пътни до родното и село Обручище, Старазагорско. Преди да потегли към него, Галя се върнала на паркинга, където зарязала детето си, но видяла много полиция и се скрила.

 

Открита е в Обручище днес сутринта. Бащата на бебето - 28-годишният Григор, е бил задържан в сряда в Кричим.

 

До разкриването на самоличността на родителите на Мехмед се стигнало след като в полицията е постъпил сигнал от мъж, които твърди, че знае кои са и дава информация къде могат да бъдат открити. Полицията бързо установява бащата Григор, които живял при негови близки.

 

Той е признал, че от няколко дни не е виждал майката и бебето. Григор уверил полицията, че иска да се грижи за бебето, но пък се оказало, че той не го е припознал, защото бил в чужбина, когато Мехмед се е родил.

 

Срещу Галя е образувано досъдебно производство, като наказанието, което може да получи е до 3 години затвор. 


Най-вероятно момченцето ще бъде настанено в приемно семейството, защото майка му няма възможност да се грижи за него.

Коментари

Новини Варна