Условна присъда за полицай, убил човек в катастрофа
Присъдата може да бъде обжалвана
Публикувана: 17 May 2019 | 16:37

Присъда от една година и осем месеца условно, с три годишен изпитателен срок получи бившият началник на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев, заради причинена смърт при катастрофа, съобщава Нова.

 

На 13 март миналата година в кюстендилското село Невестино, автомобил, управляван от Захариев се е движел с висока скорост от 93 км/ч и след като губи контрол върху колата, се забива челно в друго превозно средство. На място умира шофьора на ударената кола - 45-годишният Росен Любенов.

 

В съда обвиняемият е казал, че не е преполагал, че може да участва в такъв инцидент и че съжалява за причинената смърт.

 

Роднините на починалия мъж обаче не приемат решението на магистратите и казаха, че ще обжалват присъдата.

 

Преди време, главният Прокурор Сотир Цацаров разпореди досъдебното производство да се ръководи от Окрръжната прокуратура в Пловдив, заради съмнения в обективността на разследването.

 

Делото протече при съкратена процедура по искане на обвиняемия. Присъдата на бившия шеф и настоящ полицай може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в рамките на 15 дни.

 

"Присъдата е изцяло съобразена със закона. а този етап ще преценим в 15-дневния срок дали ще протестираме постановената присъда. Тъй като пак казвам при процедурата на съкратено следствие присъдата е изцяло съобразена със закона”, каза прокурорът от Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова.

 

Dnes.bg

Коментари ( 0 )