IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
08:58 | 18 февруари 2020
Обновен: 15:36 | 15 април 2024

Тръгва делото срещу Арабаджиеви

Те ще отговарят за участие в престъпна група, данъчни измами...

По материала работи: Пламен Янков
Тръгва делото срещу Арабаджиеви

Днес тръгва делото срещу семейство Арабаджиеви. За  18 февруари е насрочено разпоредителното заседание в Специализирания съд.


На 19 декември 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и останалите петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари, припомня БГНЕС, цитирана от dnes.bg.

 

За изпирането на пари обвинение е повдигнато на сина на Арабаджиеви – Вълчо (който не е обвинен като член на групата) в съучастие с родителите му и двама от участниците в групата.

 

Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през март 2019 г. с европейска заповед за арест. Два месеца по-късно те бяха екстрадирани в България и им бяха предявени обвиненията.

 

Комисията за противодействие на корупцията наложи запор на тяхно имущество за над 310 милиона лева след получено уведомление от Специализираната прокуратура за привличането им към наказателна отговорност.

Коментари

Новини Варна