Ученици и преподаватели под домашна карантина до 9 март
21 души в Старозагорско са изолирани заради съмнения за коронавирус
Публикувана: 27 Feb 2020 | 9:19

Под домашна карантина за момента са изолирани 21 души в Старозагорско, съобщи bTV, цитирана от dnes.bg. Сред тях са четири преподавателки и седем деца, които са се завърнали от Италия на 22 февруари. Децата са от СОУ "Максим Горки".

 

В училището няма напрежение и паника, категорична е директорката Мариана Пенчева. "В първия момент беше стрес за нас, защото в изключително кратко време трябваше да организираме заместването на четирима учители, които са и класни ръководители. Пропуск се получи, но в момента ритъмът е нормален", поясни тя.

 

Тя уточни, че хигиената в училището е засилена. Всички повърхности се чистят със спиртен разтвор. Родителите са заявили, че нямат притеснения децата им да посещават занятия. Също допълниха, че децата с нетърпение очакват преподавателите и съучениците им да се върнат в училище.

 

Завърналите се от Италия ще останат под карантина до 9 март. "Имаме още няколко училища, в които има случаи на ученици, които са се завърнали в този период от Италия. По препоръка на МОН ние изискахме информация за пътувания, след това изпратихме препоръка да не се пътува в засегнати от коронавируса държави", коментира Татяна Димитрова, директор РУ МОН - Стара Загора.


От местната здравна инспекция допълниха, че състоянието на хората под карантина е добро. Те нямат температура, нито болки в мускулите. Всеки ден личните им лекари извършват прегледи.

Коментари ( 0 )