IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
09:33 | 1 юли 2020
Обновен: 21:18 | 24 февруари 2024

Абитуриент от Велико Търново пипна коронавирус

Изолират над 100 ученици и учители

По материала работи: Ставри Таргов
Абитуриент от Велико Търново пипна коронавирус

Абитуриент от великотърновско училище е диагностициран с Covid-19. Предстои под карантина да бъдат поставени над 100 абитуриенти и учителите им от две училища, които заедно са празнували бала си на 27 юни.


19-годишният младеж с коронавирус е от град Бяла, Русенско, и е в болницата в родния си град. Младежът е абитуриент от Американския колеж "Аркус" във Велико Търново, потвърдиха от Областния оперативен щаб и учебното заведение.

 

От РЗИ са уведомили директора на колежа, че от днес випускът от 28 абитуриенти е под карантина, както и учителите, участвали в дефилето и абитуриентския бал на 27 юни.

 

"Младежът нямаше симптоми на бала", коментира за БНР училищният директор Петър Иванов и съобщи, че абитуриентите ще бъдат изследвани.

 

"РЗИ ще го организира с наше съдействие. В четвъртък ще бъдат тествани в кабинета на фелдшера на колежа", добави Иванов. Балът е бил заедно с най-голямата гимназия в областта - училище "Емилиян Станев".

 

"Дали сме нужните данни на РЗИ, предупредила съм всички 79 абитуриенти и учители да се самоизолират и при най-малките симптоми да предупредят личния си лекар", заяви училищният директор Кина Котларска.

 

Все още няма информация как ще работи община Велико Търново, защото синът на кмета е съученик на диагностицирания с коронавирус младеж,съобщава Dnes.dir.bg.

Коментари

Новини Варна