IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
10:44 | 17 септември 2020
Обновен: 04:09 | 19 април 2024

След терапия с кръвна плазма – лекар пребори COVID-19

Доктор Момчил Манчев прекарва 17 дни в инфекциозното отделение

По материала работи: Ставри Таргов
След терапия с кръвна плазма – лекар пребори COVID-19

Лекар пребори Ковид-19 в столичната болница "Света Анна“, след като беше лекуван с кръвна плазма. Доктор Момчил Манчев прекарва 17 дни в инфекциозното отделение на болницата. Донор на плазмата е намерен за няколко дни.

 

"Бях оптимист, че нещата ще свършат добре. Разбира се, че семейството ми, всичките приятели, колегите ми се притесняваха, постоянно ми пишеха, защото от начало не можех да говоря по телефона, поддържахме връзка. Със сигурност съм притеснил много хора", разказва д-р Манчев.


Младият лекар влиза в статистиката на заразените медици с Ковид-19. Въпреки това излекуваният смята, че не се е заразил на работа. Категоричен е обаче, че именно терапията с плазма му спасява живота.

 

"Който има възможност, трябва да се дарява плазма, защото както виждате, никой не е застрахован и утре може някой близък да бъде на мястото на пациента, който се нуждае", апелира д-р Манчев.

 

Доктор Манчев беше изписан от болницата. Сподели, че си тръгва щастлив и благодарен на лекуващите го колеги.

 

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна