IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
08:43 | 17 септември 2020
Обновен: 07:32 | 21 април 2024

Софийско школо пламна – 7 учители са заразени с коронавирус

Столичната РЗИ вече провежда тестване на контактните

По материала работи: Ставри Таргов
Софийско школо пламна – 7 учители са заразени с коронавирус

Седем учители в столичното 55-о СУ "Петко Каравелов" са с коронавирус, потвърдиха пред "Монитор" от общината.

 

Рано сутринта един от педагозите проявява симптоми на инфекцията. Директорът на учебното заведение прави тестове на всички преподаватели и осем от тях излизат положителни, като 7 са на преподаватели.

 

Столичната РЗИ вече провежда тестване на контактните лица, в това число и на ученици.

 

Две учителки от заразените с коронавирус преподаватели в столичното 55-о СУ "Петко Каравелов" в квартал "Дървеница" са имали контакт с част от учениците през вчерашния празничен ден - 15 септември. Те ръководят предучилищна група и първи клас и са били заедно с част от децата при откриването на новата учебна година.

 

Затова утре и в следващия ден, в РЗИ-София, ще бъдат направени тестове на всички деца, потвърдиха от регионалната инспекция за "Монитор" като допълниха, че резултатите ще станат ясни на третия ден.

 

"Децата са извикани заедно с родителите им, но на възрастните тестове няма да се правят. Ако излезе някое дете положително, тогава ще бъдат тествани всички най-близки в семейството", обясниха от РЗИ.

 

От там обаче нямат сериозни притеснения, защото през цялото време вчера всички са били с маски, а контактът с учителките е бил от далеко и за кратко.

 

Останалите петима преподаватели са от по-горни класове и не са имали контакт с ученици, допълниха от РЗИ.

 

Общо персоналът в 55-о училище е над 100 човека.

Коментари

Новини Варна