IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
09:34 | 19 октомври 2020
Обновен: 05:26 | 25 април 2024

Днес връчват приза "Лекар на годината"

На 19 октомври всички доктори имат професионален празник

По материала работи: Ставри Таргов
Днес връчват приза "Лекар на годината"

Тази вечер Българският лекарски съюз ще връчи приза "Лекар на годината". На официална церемония в Националния исторически музей ще бъдат връчени наградите на съсловната организация за принос в медицината.

 

Tази година призът "Лекар на годината" преминава под знака на Covid-19. В петте категории са отличени едни от най-изявените лекари в страната. През 2020-та ръководството на Българския лекарски съюз взе решение част от категориите, в които ще бъдат отличени медиците, да бъдат тясно обвързани с жертвоготовността и приноса на лекарите, които участват в борбата с коронавируса.

 

Създадена е и шеста специална категория - "Борба с пандемията Covid-19" - в която ще бъдат отличени заслужили медици от цялата страна.

 

"Заради Covid-19 България загуби 13 от своите лекари. Те си отидоха, защото избраха пациентите пред себе си". Това се казва в обръщение на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Той призовава за отговорно спазване на мерките.

 

Имената на победителите в отделните категории ще бъдат обявени по време на тържествена церемония в Националния исторически музей.

 

По повод Деня на лекаря от днес до 23 октомври три от водещите клиники в столичната болница „Св. Иван Рилски“ ще консултират онлайн пациенти безплатно.

 

Това са клиниките по хематология и онкология, по обща и ендоскопска хирургия и клиниката по нефрология, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна