IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
21:30 | 10 юли 2019
Обновен: 04:46 | 15 април 2024

Десислава Атанасова: Няма да има намордници за всички кучета

Само увеличаваме глобите, заяви депутатката

По материала работи: Борис Проданов
Десислава Атанасова: Няма да има намордници за всички кучета

"Намордници за всички кучета няма да има, ние от ГЕРБ ще се противопоставим. Моля да се успокоят всички собственици", това заяви депутатката от управляващата партия Десислава Атанасова по повод недоволството сред много стопани на домашни любимци от последните законодателни промени.

 

"Между другото, аз също съм собственик на куче, над 5 кг е кучето ми, тоест, знам какво означава и за собственика, и за кучето това нещо", каза тя пред bTV.

 

Атанасова подчерта, че и в момента всички собственици на кучета са задължени да ги извеждат на повод, без значение дали са голяма или малка порода, а всички стопани на агресивни кучета са длъжни да ги извеждат с намордник.

 

"Ние само увеличаваме глобите. Всеки собственик на куче е отговорен за домашния си любимец. Няма агресивни породи по презумпция, те или така са възпитани, или нещо ги е принудило към агресия. Собственикът носи цялата отговорност - ако той вземе решение, че кучето му може да се движи без намордник, но то ухапе човек, то тогава санкцията е 1000 лв. Няма нищо драматично", каза още бившият здравен министър.

 

Още по темата: Бездомно куче наръфа дете

Коментари

Новини Варна