IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
10:30 | 17 юли 2019
Обновен: 07:02 | 9 април 2024

Галина Георгиева е новият член на СЕМ от парламентарната квота

Тя трябва да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтича

По материала работи: Пламен Янков
Галина Георгиева е новият член на СЕМ от парламентарната квота

Снимка КАНАЛ 3

 

 

Депутатите избраха Галина Георгиева за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от квотата на парламента, съобщи БГНЕС, цитирана от Дарик.

 

Георгиева бе предложена за поста от председателя на парламентарната комисия по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, а в зала получи подкрепата от 97 народни представители. 57 гласуваха с „против“, 24 се въздържаха. Тя трябва да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтича.

 

Галина Георгиева е бакалавър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), а професионалният си опит е придобила работейки в редица медийни и телекомуникационни компании. Към настоящия момент работи в дружеството за колективно управление на авторските и сродните им права ПОФОН.

 

Другият кандидат бе Ия Петкова-Гурбалова, издигната от БСП, но тя не получи необходимия брой гласове. Съгласно Закона за радиото и телевизията медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента. Настоящият председател на СЕМ е София Владимирова.

Коментари

Новини Варна