IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
19:09 | 25 юли 2019
Обновен: 17:06 | 13 март 2024

Сидеров, Шопов и Чуколов аут от ПГ на Обединени патриоти

Лидерът на "Атака" иска Борисов да вземе отношение

По материала работи: Деян Михайлов
Сидеров, Шопов и Чуколов аут от ПГ на Обединени патриоти

Депутатите Волен Сидеров, Павел Шопов и Десислав Чуколов от партия "Атака" са изключени от Парламентарната група на "Обединени патриоти".

Това съобщи на брифинг съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов. В брифинга участваха лидерите на оставащите в коалицията ВМРО и НФСБ, предаде БТА.
Искрен Веселинов се аргументира, че депутатите от ПП "Атака" системно бойкотират заседанията на Коалиционния съвет. По думите му депутатите от ПП "Атака" бламират работата на т.нар. малка коалиция. Той посочи, че Волен Сидеров е участвал в 252 от общо 8174 гласувания - или 3,07 процента. Десислав Чуколов е участвал в 529 или в 6 процента от гласуванията.

Заради системно неучастие в работата на групата Сидеров и Чуколов се изключват от ПГ на "Обединени патриоти". Третият народен представител - Павел Шопов, е изключен заради "грубо нарушение на етичните правила", добави Веселинов.

Решението за отстраняването на депутатите от "Атака" е взето с 20 гласа "за" и нито един "против" и "въздържал се", допълни съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" и заместник-председател на ВМРО.

"Повече от една година коалицията не работи", каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той обвини колегите си, които вече са изключени, в системен саботаж и саботаж на взети решения на групата. Според него депутатите от "Атака" са отправяли персонални атаки срещу Валери Симеонов и срещу него.

Красимир Каракачанов отбеляза, че това решение не нарушава мнозинството в пленарната зала и не застрашава управленския мандат.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че е сбъднал мечтата на Красимир Каракачанов да е министър на отбраната.

ВМРО никога не беше сънувало да има 11 депутати. Винаги са имали по 2-ма, закачени към някой по-голям - я СДС, я Софиянски и Мозер, я за Ковачки и Бареков. Вместо да каже Каракачанов: "Благодаря ти, че моята мечта да бъда вицепремиер и военен министър се изпълни, и да държа и ресурсното министерство на околната среда", те обясняват как аз съм лошият и трябва да си ходя", заяви Сидеров.

"Те знаят кой е създателят на коалицията, те знаят постиженията на “Атака”, за които може би ВМРО през годините са завиждали, и сега си го отреагират това. Викат: “А, падна ли ни? А сега ще те изключим от комсомола. Освен това ние сме по-силната партия вече, имаме две министерства, огромен ресурс. Сега се готвим на местните избори да вземем хубави резултати...” И вече те да бъдат основните в патриотичната ниша. Това е в мисълта на ВМРО", добави Сидеров.

Той призова министър-председателят Бойко Борисов да вземе отношение. Според него "опитът на Валери и Красимир да нарушат баланса, трябва да бъде париран".

dnes.bg

Коментари

Новини Варна