Закопчаха с белезници протестиращ на Орлов мост
Причината е пререкания с възрастна жена, която се е опитала да премине през блокадата
Публикувана: 31 Jul 2020 | 13:54

Напрежение възникна на Орлов мост, който втори ден е блокиран от антиправителствени протестиращи. Задържан е пиарът на бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева - Петър Кърджилов.

 

Причината, според свидетели, е заради пререкания с възрастна жена, която се е опитала да премине през блокадата.

 

Кърджилов, както и възрастната жена са отведени в Първо РУП за изясняване на ситуацията, стана ясно по време на брифинг в СДВР.

 

На място възрастната жена заяви, че е ударена от млад мъж от протестите. Жената се възмущава от това, че кръстовището е блокирано. Тя заяви, че е гласувала за правителството.

 

Протестиращите заявиха от своя страна, че възрастната жена от един час обикаля Орлов мост и псува протестиращите, размахва бастун и дори ги замеря с него.

 

Това е предизвикало по-острата реакция на арестувания малко по-късно мъж.
Задържаният заяви, че го боли.

 

„Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи“, каза той преди да бъде откаран от полицията.

 

Атанас Шарков, един от свидетелите, разказа:

 

"Това момче се появи зад гърба ни и тя започна някакъв диалог с него и замахна отново с бастуна, той се ядоса, метна и една чаша вода и започна движение наляво, надясно, но не е имало никакво физическо съприкосновение.

 

След това полицията много бързо дойде. Сложиха му белезници директно. Той беше афектиран от това нещо“.

 

БНР

 

 

Коментари ( 0 )