IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
09:17 | 11 август 2020
Обновен: 13:13 | 25 април 2024

До кога ще го търпим? Петиция в нета иска импийчмънт на президента

Атлантическият съвет в България се присъедини към исканията

По материала работи: Ставри Таргов
До кога ще го търпим? Петиция в нета иска импийчмънт на президента

Атлантическият съвет в България се присъедини към петицията за импийчмънт на президента Румен Радев. В страницата си във фейсбук съветът публикува петицията със следния пост:

 

"Този човек е опасност за евроатлантическия път на България!

 

Той няма нито ценностния, нито моралния, нито управленския, нито политическия капитал, за да сформира служебно правителство. ОСТАВКА!"

 

Атлантическият съвет е гражданска и експертна организация, която с дейността си спомага България да бъде достоен съюзник в НАТО и ЕС. В управата й е евродепутатът от СДС Александър Йорданов, сред членовете й е и друг известен бивш седесар - Евгений Михайлов.

 

Според сайта на организацията нейн член е и "Проф. д-р Велислав Минеков – скулптор, университетски преподавател, общественик."


Става въпрос за члена на Отровното трио, организатор на течащите протести, които президентът Румен Радев периодично нахъсва. На 7 юли "24 часа" пусна снимка как двамата усмихнати си стискат ръцете, когато президентът слезе на протеста да говори за първи път.

 

В петицията, която до този момент е събрала над 5300 подписа, пише:

 

ДО КОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ?!

 

Откакто заема длъжността президент, ТОЙ успя да наложи невиждан хаос в отношенията между институциите, незачитане на парламента, неспазване на Конституцията на Република България и йерархията на властите.

 

ТОЙ призовава народа към метеж. Призовава за външна политика, отдалечаваща я от Европейския съюз и от водещите партньорски страни в НАТО и приближаваща я към недемократични режими в очевидно противоречие с националния интерес.

 

ТОЙ работи против държавата си, солидаризирайки се с главната опозиционна партия БСП(бивша комунистическа).
Тези провокации на Радев не може и не трябва да останат без последствия.

 

Не може на върха на държавата да има прокремълски провокатор, който вместо да обединява, да разделя нацията с хибридните си изяви.

 

Не може той да е главнокомандващ на въоръжените сили. Това е въпрос на национална сигурност.

 

С позициите си Радев ясно показа от коя страна на разделителната линия в съвременния свят стои и това не е на страната на България.

 

Или си за България, или си за сегашния й президент!

 

Среден път няма!

 

24 часа

Коментари

Новини Варна