Президентът Радев: Нека днес всички ние отново да поемем съдбата си в свои ръце
Прокламацията на Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност
Публикувана: 22 Sep 2020 | 10:01

Прокламацията на Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност. Дързък, но и далновиден акт, около който българите се обединиха, независимо от политическите си пристрастия и убеждения.

 

Рядък миг, в който граждани и управници съумяха „еднакво да мислят и едно да желаят“ в името на добруването на Родината, написа във Фейсбук президентът Румен Радев.

 

През 1908 г. млада България се изправи равноправна на световната сцена, благодарение на поколение държавници с характер, на волята на целия народ да изкове с труд и достойнство справедлива, преуспяваща, модерна държава.

 

Нека днес всички ние, граждани и политици, си дадем сметка за собствената ни историческа роля и с чувство на дълг пред род и Отечество отново да поемем съдбата си в свои ръце, пише още държавният глава в социалната мрежа.

 

Президентът ще посети днес село Бояджик, община Тунджа, а след това ще бъде в Пловдив, където в 18,30 часа ще участва в официалното учредяване на фондация „Млади медици за България“.

 

Организацията има за цел да подкрепя настоящи и бъдещи медици, да ги мотивира да остават и да се развиват професионално в България, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

 

От октомври 25 специалисти ще започнат да получават финансова подкрепа в размер на половин заплата от тази на начинаещ лекар, съобщава БНР.

Още от: Политика

Коментари ( 0 )