IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
11:41 | 26 септември 2020
Обновен: 10:59 | 20 април 2024

Осигуриха маски за частичния вот в Септември и Стрелча

Инициативата е на секционните избирателни комисии

По материала работи: Ставри Таргов
Осигуриха маски за частичния вот в Септември и Стрелча

Секционните избирателни комисии за частичните избори за кмет в общините Септември и Стрелча, които ще се проведат утре, ще осигуряват маски за гласоподавателите. Стриктно ще се следи за спазването на противоепидемичните мерки.

 

От общинските избирателни комисии уверяват, че е създадена организация за спазването на всички изисквания с цел ограничаване разпространението на Covid-19.

 

В секциите няма да се допускат хора без маски, като ще се следи за правилното им използване. Осигурени са достатъчни количества дезинфектанти и ръкавици.

 

В помещенията за гласуване и пред секциите ще се спазва задължителна дистанция.

 

Осигурени са полицейски екипи, които ще следят за спазването на обществения ред и струпването на хора. Всички допълнителни мерки, свързани с извънредната ситуация около Covid-19, са описани на специални информационни табла.

 

Провеждането на частичните избори се налага, след като правомощия на досегашните кметове на общините Септември и Стрелча бяха предсрочно прекратени с решения на Върховния административен съд, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна