Във всяко общество има фанатици, но Бог иска да сме равни
Плевнелиев призова за подкрепа на борбата срещу фанатизма
Публикувана: 7 Dec 2015 | 21:31
Снимка: БТА

Терорът, разтърсил Европа, отново напомни, че във всяко общество има фанатици, но Бог не желае никой да доминира над другите. Това каза президентът Росен Плевнелиев, който  участва в тържествената церемония за запалване на свещите на Ханука - Празника на светлината, в Софийската синагога, информира dnes.bg.

 

”Бруталното убийство няма нищо общо с Бог. Бог ни учи, че всеки живот - на мюсюлманин, на християнин, на будист, на евреин или друг, е важен. Бог не желае някой да доминира над другите, всички сме родени равни, родени в мир, да живеем в мир и да работим за мир”, каза Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.
 

Той призова да се подкрепи всяка инициатива срещу фанатизма, ксенофобията и антисемитизма.
 

Нека и днес историята на Ханука ни припомни, че всеки мрак е преодолим, че дори и в най-тежките мигове на отчаяние вярата може да ни донесе спасение. Това каза президентът Росен Плевнелиев. Той участва в тържествената церемония за запалване на свещите на Ханука - Празника на светлината, в Софийската синагога.
 

Президентът запали основната свещ на церемонията, с която се отправя послание за мир, разбирателство, толерантност и хуманизъм.

Коментари ( 0 )