Шест фатални авиокатастрофи за година у нас
Разследванията за някои инцидентите продължават
Публикувана: 26 May 2019 | 19:19

За една година у нас станаха шест фатални авиокататстрофи с малки самолети.

 

В края на април двама души загинаха при инцидент с малък самолет край Оризари. 45-годишен пилот и 18-годишен младеж, обучаван от него. Най-вероятната причина за инцидента е повреда в крилото. Според очевидци то се е отчупило, докато машината е била във въздуха. Разследването продължава, припомня Bulgaria ON AIR.

 

Денис Стоянов познава загиналите в авиокатастрофата край с. Оризари, Валентин и Стефан, от години. Разказва, че инциденти с падналата машина имало и преди.

 

Солунска глава. На място загина 4-членно българско семейство. В машината пътуваха пилотът, съпругата му и двете му дъщери. Според аудиозапис на разговор между пилота и местното РВД, най-вероятната причина за инциднета е лошо време. Преди пилотът да успее да завърши изречението си, връзката се разпада.

 

 

Малък самолет с двама души на борда се разби в покрайнините на Шумен през август 2018 г. 62-годишен мъж почина, а 27-годишният му син се размина с наранявания. Два дни по-късно друг малък самолет се разби при кацане на летище Балчик, а пилотът загина. При кацането машината се удря силно в пистата, преобръща се и избухва в пламъци.

 

 

През юни миналата година ултралека машина се разби и край Казанлък. Самолетът загуби мощност и падна от 10 м височина върху дървета и храсти. Пилотът и детето му получиха леки травми.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари ( 0 )