IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
19:57 | 20 юни 2019
Обновен: 21:50 | 27 март 2024

Министерството на финансите предвижда нов дълг за F-16

Този дълг се емитира заради разплащането накуп на самолетите F-16 до края на годината, заяви заместник-министърът на финансите Росица Велкова

По материала работи: Слав Велев
Министерството на финансите предвижда нов дълг за F-16

Министерството на финансите извънредно емитира нов вътрешен дълг за 300 млн. лв. Този дълг се емитира заради разплащането накуп на самолетите F-16 до края на годината, заяви заместник-министърът на финансите Росица Велкова. Преди две седмици обаче министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че държавата може да изплати накуп американските самолети.

 

„Емитирането на дълг от страна на правителството е във връзка с евентуално разплащане при условие на сделка за самолетите F-16“, посочи Велкова и допълни, че сумата на сделката е все още в процес на договаряне.

 

„Така или иначе тя не е разчетена в Закона за бюджета. При условие че има сделка, ще бъдат предприети действия за актуализация на Закона за бюджета“, посочи тя.

 

Заместник-министърът поясни, че се очаква такава актуализация евентуално през юли.

 

„Най-вероятно до края на месец юли трябва да бъдат разгледани от парламента пакета от документи, ратификацията и актуализация, ако се стигне до сделка“, каза още заместник-министърът.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна