Разписанието на БДЖ вече е в Google maps
Може да сравните времето за пътуване с другите видове транспорт
Публикувана: 19 Jul 2019 | 15:26

Снимка: БДЖ

 

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаване на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

 

Информация за потребителя е налична, след като в основното меню е посочен конкретен маршрут с железопътен транспорт.

 

Навигацията в Google Maps с железопътен транспорт е осъществима успоредно с останалите видове - с автомобил, обществен транспорт, велосипед или пеш, съобщават от БДЖ.

 

Предлаганите варианти за пътуване в Google maps се определят на база наличните въведени данни от участващите в програмата превозвачи, като не отразяват всички възможни реални "офлайн" маршрути и зависят от зададената начална и крайна точка, обект или гара.

 

Възможността за избор за пътуване с влак в една от най-големите онлайн навигационни системи вече и на територията на България дава своя принос към опазването на природата, тъй като превоза с железопътен транспорт в качеството си на най-екологично чист транспорт, отделя най-малко вредни емисии в атмосферата.

 

Dnes.bg

 

Коментари ( 0 )