IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:18 | 22 юли 2019
Обновен: 00:25 | 18 март 2024

Бъчварова: Искам израелския опит и постижения в България!

Отношенията ни са от стратегическо значение, обяви тя

По материала работи: Пламен Янков
Бъчварова: Искам израелския опит и постижения в България!

Снимка: Facebook


Като посланик в Израел ще работя за това израелският опит и постижения да стигат до българския бизнес, заяви пред bTV новият български емисар в Израел Румяна Бъчварова.


Преди дни отбелязахме 140 години от началото на дипломатическата дейност на страната ни. Това беше причина и за обща конференция на нашите дипломати в София, на която присъства и премиерът Бойко Борисов. Срещата събра и нашите първи посланици в света. Сред тях бе и Бъчварова.


Днес тя заяви, че отношенията между България и Израел са от стратегическо значение за нашата страна и че тя ще се бори за пренасяне на положителните примери за правене на бизнес от там в България.


Бъчварова коментира и скорошния скандал, в който български хотелиер посегна физически на група израелски туристи. Тя обясни, че не е останала с впечатление случаят да се е отразил лошо върху имиджа на страната ни там.


"След този инцидент излязоха няколко публикации, които представят българския туризъм. Излъчването на случая в Израел беше в контекста на един национален дебат, който имат, а именно за насилието в ежедневието", поясни тя.


По думите й фирмите, които работят с България, инвестират в реклама. Рекламират шопинг туризма у нас, както и семейният туризъм.


"Цели семейства идват у нас за да прекарат празниците си", поясни посланикът.


Тя благодари на израелското посолство у нас за умерената позиция по случая и за заявеното доверие към българските власти, че ще се справят с проблема.


Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна