IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
18:27 | 20 март 2020
Обновен: 00:20 | 18 април 2024

Премиерът показа полевата болница

Той увери, че подобни тренировки ще се проведат и в други градове

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Facebook

Днес бе проведена тренировка за издигането на полева болница ако епидемията от COVID-19 се разрастне. Тя бе поръчана лично от премиера Бойко Борисов.

 

Ето какво написа той в профила си във Facebook:

 

От тази сутрин в зала "Арена Армеец" в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е препоръчана от Националния оперативен щаб, а провеждането й съм разплредил аз.

 

В тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".

 

Тренировката се ръководи от Националния оперативен щаб. До края на днешния ден се провежда първият етап от учението – устройване на временен център за настаняване на пациенти  под карантина с възможност за прерастване във военно полева болница. Втората фаза на тренировката е - дооборудване с необходимото медицинско оборудване и апаратура. Третият етап е - съгласуване на действията на институциите по транспортиране, настаняване и обслужване на пациенти. Последната четвърта фаза на учението е - прекратяване на дейността на временния център за настаняване на пациенти под карантина.

 

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ми докладва, че вече е създадена организация тренировката да се проведе и в други областни градове.

 

В държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение 15 000 легла.

 

Dnes.bg

 

Четете още: Новите 4 положителни проби за COVID-19 във Варна са на контактни лица от Добрич

                       

                      Първи излекуван от коронавирус у нас

Коментари

Новини Варна