IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
17:24 | 24 май 2020
Обновен: 11:39 | 24 април 2024

Най-голямото открито тържище у нас пак работи

След два месеца и половина Димитровградският пазар посрещна първите си клиенти

По материала работи: Слав Велев
Най-голямото открито тържище у нас пак работи

С отпускането на мерките у нас най-голямото тържище на открито в България също заработи. След два месеца и половина Димитровградският пазар посрещна първите си клиенти, предаде НОВА ТВ.  

 

 

Десетки охранители и полицаи следят за потока от клиенти на пазара в Димитровград. А всички маси задължително имат инструкции. Почти на всеки клиент се дезинфекцира ръцете, сложени са табелки.

 

"Инструкциите са всеки, който е вътре в павилиона си, да има маска и дезинфектант. И тези, които влизат в масата, да не са повече от двама човека", обясни управителят на пазара Ангел Колев.

 

 

На пазара има над 2 000 маси, на които работят над 4 000 души. Част от тях са пратени на борсата, други се върнаха с надежда да възстановят бизнеса. А клиенти още в първите часове не липсват. Част от тях дошли да заредят стока. Не липсват и клиентите на дребно.

 

Въпреки дългата почивка, засега цените не са повишени. За периода, в който не са работили, търговците няма да плащат наем. Пазарът работи тестово. От това как се спазват мерките, зависи как ще продължи работата му следващата седмица.

Коментари

Новини Варна