IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:14 | 28 май 2020
Обновен: 06:39 | 17 март 2024

Тестват персонала на детските заведения в Търговище за COVID-19

Изследването ще се осъществи утре – 29 май

По материала работи: Слав Велев
Снимка: РЗИ Търговище

В качеството си на председател на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, областният управител на Търговище Митко Стайков, разпореди да бъдат изследвани работещи в детските ясли и градини в община Търговище педагози, възпитатели и помощен персонал. Мярката е взета предвид предстоящото възобновяване дейността на детските заведения, считано от 1 юни, предаде dnews.bg.

 

Създадена е организация между Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и Регионалното управление на образованието /РУО/ в Търговище за случаен подбор на част от персонала, който ще посрещне най-малките граждани на общината в забавачниците.
 

Детските ясли и градини бяха затворени през целия период на извънредно положение, считано от 13 март до 13 май, както и в последващите дни на извънредна епидемична обстановка.


Основната цел на мярката е превенция на евентуално заразяване и осигуряване на повече спокойствие за родителите, декларирали неотложна необходимост детето им да посещава организирани занимания в летния период.


Изследването ще се осъществи утре – 29 май, в сградата на РЗИ–Търговище, като ще бъдат използвани бързи тестове за установяване на заразяване с COVID-19.

Коментари

Новини Варна