Правителството дава еднократна помощ за осмокласници
Размерът ще бъде 250 лв. и само за социално слаби, съобщи премиерът Борисов в честитката си за Деня на детето
Публикувана: 1 Jun 2020 | 10:59
Снимка facebook

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Предложението е на социалния министър Деница Сачева. Това съобщи самият Борисов в профила си във Фейсбук.

 

Според него в момент, в който голям брой деца напускат образователната система, с тази мярка ще бъдат задърани. Той поясни, че помощта ще е обвързана с посещенията в училище.

 

“Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система. Продължаваме да работим и днес”, това написа премиерът Бойко Борисов по случай празника на детето.

 

"Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им”, казва още той.

 

Черно море

Коментари ( 0 )