IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
08:23 | 7 юли 2020
Обновен: 02:13 | 17 март 2024

София осъмна под вода

Среднощна буря наводни метрото, подлези, балкони, отнесени са стотици автомобили

По материала работи: Слав Велев
Снимки: Фейсбук

Огромна буря се разрази над София тази нощ. 140 са сигналите от началото на силната буря над София до 23.30 ч. До момента няма данни за пострадали хора. Това написа в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде "ДНЕС.bg".

 

Поройният дъжд предизвика и промени в движението на градския транспорт в София, имаше места без електричество. Във връзка със силните валежи и гръмотевици всички екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са на терен и реагират на сигнали за завирявания в южните квартали. Най-силни са валежите в южните части на София, съобщиха от Столичната община.

Затруднения на движението има на бул. "България", както и на бул. "Цар Борис III" и бул. "Никола Петков" в посока кв."Княжево", където трамваите от линии 4, 5 и 11 ще въртят на бул."Никола Петков". Поради силния дъжд и градушка временно трамваите от линия 10, движещи се по бул. "Ал.Стамболийски" посока Западен парк, са отклонени през трамвайно ухо "Люлин", а трамваите по линия 6 и 7 са отклонени към Съдебна палата, съобщава Bulgaria ON AIR.

 

Движението по линии 3, 4 и 18 е спряно към момента заради силната буря, съобщиха от ЦГМ.

 

Подлезът на ул. "Житница" и бул. " Цар Борис III" бе затворен, Перловска река прелива.

 

Заради дъжда, част от терасите на заведенията по бул. "Витоша" са наводнени. За момента няма информация за ранени хора. На този фон в Източната част на София не падна и капка дъжд.

 

По думите на столичния кмет, Перловска река вече е в коритото си в района на Военна академия, където по-рано вечерта вода излезе на пътното платно и временно то остана затворено. Владайска река преля в района на "Орландовци" и кв. "Бенковски".

 

"Наводнени са подлезът на НДК при моста на влюбените, транспортният подлез на бул. Цар Борис III и при гара "Подуяне" към бул. "Ботевградско шосе", както и други по-ниски точки.

 

Всички екипи на пожарната и общината продължават да работят на терен. Работата ще продължи през цялата нощ и рано сутринта, заедно с директора на софийската пожарната, ще предоставим обобщена информация за последиците от бурята и работата на екипите.", пише още в поста на Фандъкова.

 

Днес сутринта започва оглед за паднали клони и дървета в парковете и градските градини.

 

ВИДЕО от наводненията в столицата

Коментари

Новини Варна