Близнашки:Битката е между псевдолеви и псевдодесни
Професорът по конституционно право предупреди социалистите, че ако играят с кликата на Иван Костов, ще станат първа жертва в процеса
Публикувана: 12 Jul 2020 | 17:07
Кадър: НОВА ТВ

Главният прокурор Иван Гешев направи историческо решение, бих го нарекъл дори вододел, като спука цирея Васил Божков, който през целия преход ограбваше националното богаство. Решението му би предизвикало одобрение дори от митичния италиански прокурор Джовани Фалкони. Това заяви професорът по конституционно право Георги Близнашки по NOVA, предаде "Стандарт". Когато имаш няколко милиарда не е трудно да нанасяш удар срещу прокуратурата, срещу държавата, каза още бившият служебен премиер и уточни, че държавата не е Бойко Борисов. Тя е нещо по-различно и тя ще остане. Оттук нататък никога няма да бъде същото, прогнозира той.

 

Според него президентът Радев е само поводът за протестите, а причините са други. Наблюдаваме смесването на два мотива – от една страна са хората, които искат по-добро бъдеще и имат право за това, а от друга - тези, които се опитват да дерижират протестите.

 

За олигарсите няма връщане. Те грабиха по безобразен начин и това е голямата битка сега с прокуратурата. Ние трябва да имаме моралните сили да обясняваме на младите за какво точно става дума и че гласуването е на избори, не на площадите. Няма как да се наричат мутри прокурорите, добави бившият премире. Той каза, че тези политици, които използват този език, не ги чака нищо добре като припомни, че с подобен език в миналото БСП бяха определяни като „червени боклуци“.

 

Близнашки предупреди социалистите, че ако станат заложници на кликата на Иван Костов, ще станат първа жертва в процеса.

 

Според него Радев си играе своята игра, прави завой надясно, става любимец на десните. Но ще дойдат събития, които ще покажат разминаване. И това ще го видите със събитията, които тепърва предстоят, прогнозира Близнашки и заяви, че първият случай ще е когато президентът ще трябва да взима ясна външнаполитическа позиция по определени въпроси и припомни обвързаностите с генерал Решетников.

 

По повод очакваното решение на Конституционния съд, той заяви, че съдиите трябва да дадат възможност на обществото да научи истината за Румен Радев. Президентстовото не се ползва с екстериториалност, каза още Близнашки по повод претърсените кабинети там.

 

В момента тече еуфория по мотото: Да свалим мафията. Тя обаче се води между псевдолеви и псевдодесни.

 

За разлика от тах ДПС демонстрираха достатъчно сили и достойнство, показаха, че не могат да бъдат превзети или разбити и ще останат незаобиколим фактор в българската политика, каза Близнашки. Той припомни, че е един от авторите в текста от Конституцията, в който се определя, че крайбрежната плажна ивица е изключителна държавна собственост.

Коментари ( 0 )