Ортопедията в Добрич спря прием заради съмнение за коронавирус
През последното денонощие в Добричкия регион има нови трима пациенти с COVID-19 - две възрастни жени и мъж
Публикувана: 12 Jul 2020 | 16:25

Приемът на пациенти в отделението по ортопедия в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е преустановен заради съмнение за разпространение на коронавирус от човек, който е бил в контакт с установен вече заразен с инфекцията, съобщават от областния координационен щаб, цитирани от БТА.

 

Докато ситуацията се изясни, спешни пациенти, които се нуждаят от ортопедично лечение, ще бъдат приемани в отделението по хирургия на болницата. Всички пациенти и персоналът на ортопедичното отделение ще бъдат изследвани за Covid-19, информира секретарят на щаба д-р Светла Ангелова.

 

От областния координационен щаб препоръчват на всички зрелостници, които имат някакви оплаквания, сами да се изолират и да ограничат контактите си. Само преди ден бяха установени осем абитуриенти в Добрич с коронавирус.
 

В затворената детска градина 17 в Добрич, където бяха установени три заразени жени от персонала, всички направени досега тестове на деца са отрицателни, допълват от щаба.

 

През последното денонощие в Добричкия регион има нови трима пациенти с Covid-19 - две възрастни жени и мъж. Според данните на единния информационен портал от началото на епидемията с Covid-19 в региона са регистрирани общо 56 души.

  

Коментари ( 0 )