IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
14:25 | 12 юли 2020
Обновен: 05:34 | 18 април 2024

Пълен крах за сватбени агенции, дискотеки и ресторанти

Преди дни стана ясно,че на подобни тържества могат да присъстват до 30 души

По материала работи: Слав Велев
Снимка: DW

Очаква се заради корнавируса много сватбени агенции, дискотеки и ресторанти да фалират. На това мнение са и от бранша след последната рестрикция, наложена от здравното министерство. Така на празненствата могат да присъстват максимум 30 души.  

 

Истински хаос настъпи с организирането на сватбени тържества в едно от най-предпочитаните места – курортното селище Арбанаси край Велико Търново. Там масово хората се отказват от сватбата си.

 

„Всички са много отчаяни и шокирани. Не знаят какво да направят. За мен е редно навън да могат да се правят тържества при спазване на мерките това число от 30 трябва да се промени. Средният брой на сватбарите е около 150 души”, каза Александър Карачолев, управител на заведение в Арбанаси, пред NOVA.

 

Категорични, че сватба от 30 души не е сватба, са и сватбените агенции във Велико Търново.

 

„Това са младожеците, кумовете, братя, сестри. Като сложите бабите и дядовците – ето 30 души”, обясни Атанас Симеонов, собственик на сватбена агенция.

 

Сватбен сезон в Арбанаси и Велико Търново  няма да има. А планирането и организирането на сватба трае с месеци. Повечето тържества във Велико Търново и Арбанаси се правят от българи, работещи в чужбина.

Коментари

Новини Варна