IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
16:35 | 18 октомври 2020
Обновен: 13:30 | 14 май 2024

За 50 млн. лв., купуват 50 бронирани машини

Ще ги правят ги у нас

По материала работи: Слав Велев
Снимка: МО

Одобрен е и предстои да се реализира проект за бронирани машини на Специалните сили. Той е на стойност около 50 млн. лева и предвижда закупуването на около 50 машини, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред паметната плоча на героите-парашутисти.

 

По думите му машините ще се правят в България. 
 

Военният министър участва в тържествения ритуал в чест на Деня на военния парашутист и 76-ата годишнина от паметната битка на Парашутната дружина на височината Стражин. Церемонията се състоя пред паметника на героите-парашутисти на площад „Народно събрание” в присъствието на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери, представители на военно-патриотични организации и граждани.

 

Пред журналисти министър Каракачанов подчерта усилията, които в последните години се полагат за модернизирането на Специалните сили. Той даде висока оценка за нивото на окомплектованост, предаде ДНЕС.bg:

 

"Когато се обяви конкурс за военнослужещи, за едно място при Специалните сили се явяват най-много хора. Обществото оценява значението и възможностите на Специалните сили и службата там в очите на много млади мъже и жени е предпочитана".

 

Още новини от страната четете на "ДНЕС.bg"

 

Още по темата:

 

Днес е Празникът на военните парашутисти

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна