IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
17:25 | 16 април 2019
Обновен: 02:32 | 25 април 2024

„БРИЗ ПАНОРАМА” посреща първите си обитатели

СНИМКИ

По материала работи: manager
„БРИЗ ПАНОРАМА” посреща първите си обитатели

Днес отваря врати, за да посрещне своите бъдещи обитатели най-новият варненски комплекс БРИЗ ПАНОРАМА”. Изграден сред дворно място от два декара, с богато озеленяване и без достъп на автомобили, комплексът е изцяло подчинен на мотото на Варненския инвеститор „ЯВОР” АД , който вече 15 години стои твърдо на пазара за недвижими имоти с безупречен авторитет и репутация – „СЪЗДАВАМЕ ДОМ И СРЕДА”.

 

Фирма „ЯВОР” АД е с богат опит и портфолио, което включва успешно изградени и реализирани девет жилищни сгради, две сгради с обществено предназначение и две новостроящи се. 75300 кв. м РЗП е общата построена площ от фирмата, но хората, които работят в „ЯВОР” АД, се гордеят най-вече с качеството на изпълнение на своите обекти и с право заявяват: „Ние не просто строим, а създаваме дом и среда за пълноценен живот за много хора“.

 

 

Новият емблематичен за Варна комплекс е с РЗП 15 000 кв. м. Сградата е умело ситуирана с много въздух и пространство около нея, така че нищо да не спира погледа във всички посоки. Дори от по-ниските етажи се разкрива прекрасна морска и градска панорама. За живущите в комплекса са предвидени мултифункционално спортно игрище, детска площадка и зона за барбекю.

 

За проектирането на „Бриз Панорама” в края на 2016 година от фирма „ЯВОР” АД обявяват Национален архитектурен конкурс за идеен проект. Конкурсът е подкрепен от община Варна и Камарата на архитектите в България. В него вземат участие 42-ма архитекти от цялата страна, а председател на журито е главният архитект на община Варна арх. Виктор Бузев. Талантливият млад архитект Димитър Бояджиев, печели в оспорваната надпревара. Изпълнител на грубия строеж е „Конструмакс” ООД, а довършителните работи извършват „Солей 06” ООД.

 

 

Преди две години, през април 2017 г., се състоя церемонията по първа копка на жк „Бриз Панорама”, с тържествен водосвет и литургия. Кръстник на сградата стана инженер Павлин Николов, който е Председател на СД на „ЯВОР” АД и собственик на „ИНТЕРКОМ ГРУП“ ООД.

 

 

Осветените на първата копка камъни са положени в ъглите в посоки изток, запад и юг в основите на сградата за щастие, късмет и благоденствие на живущите в нея.

 

За построяването на жк „Бриз Панорама” са подбрани висококачествени строителни материали. Тухлите са „Поротерм”. Фасадата е изпълнена с най-високия клас минерална мазилка на „Вебер” и каменна стенна облицовка от риолит. Дограмата е 7-камерна - дървесен цвят, с четирисезонен стъклопакет. Гранитогресът в общите части е италиански – фулбоди. Парапетите на терасите са от закалено и триплекс стъкло. Сградата разполага с шест луксозни асансьора на испанската компания „Орона”.

 

 

 

Строителството на „Бриз Панорама” премина в срок през четирите фази на процеса. На 28.04.2018 г. беше съставен Акт образец 14. На 31.01.2019 г. сградата получи Акт 15, а на 27 март т.г. без забележки е издаден и Акт образец 16. На 4 април беше получено и разрешението за ползване, което отваря вратите му за пълноценен живот на новодомците.

 

 

 

Фирма „ЯВОР” АД продължава своя стремеж да осъществява мечтите на новодомците чрез настоящите си и бъдещи проекти, чрез които за пореден път ще докаже своя професионализъм и непримиримост към висотата на качеството.

 

В края на 2018 г. започна строителството на сграда „Младост” и се очаква да приключи за около 18 месеца. Продадени са повече от 90% от жилищата. Към момента за продажба са останали 11 апартамента, никой от които с неблагоприятно изложение.

 

Сграда „Младост” е разположена в дворно място с площ 5250 кв. м и е с общо РЗП 17400 кв. м, от които 13100 кв. м надземно.

 

Тя се състои от две жилищни секции, едната с два входа, съответно на осем и девет етажа, другата е на седем етажа с един вход, между тях е разположена административна сграда на шест етажа.

 

На партера на жилищната част са разположени четири търговски помещения, предвидени за магазини, които са продадени. В сутеренното ниво ще има 112 бр. закрити паркоместа и 61 бр. изби. За удобство на всички живеещи и посетители са предвидени още 55 външни паркоместа.

 

На сайта на „ЯВОР” АД има изчерпателна информация за избраните материали и технологиите, които ще бъдат приложени в построяването на сградата.

 

Този месец стартира и строителството на жилищен комплекс „Азимут”, което се очаква да продължи 16 - 18 месеца.

 

„Азимут” е луксозен жилищен комплекс от затворен тип, намиращ се на бул. „Св. св. Константин и Елена“, на 900 м от центъра на жк „Виница” и на 1000 м от кк Св. св. Константин и Елена, до автобусна спирка „Черноморец”.

 

Основното предимство на комплекса, освен красивата визия и качеството на изпълнението и вложените материали, е спиращата дъха морска панорама от кота терен.

 

Класическата средиземноморска визия на сградите, с внимателно подбраните архитектурни детайли ще подсили чувството за лукс, комфорт и висок стандарт на бъдещите собственици.

 

Жилищният комплекс се състои от две пететажни жилищни сгради, басейн с размери 10 на 16 метра с голяма зона за релакс и детска площадка, разположени в 5 дка богато озеленено дворно място. Сграда „Юг” и сграда „Изток” са еднотипни, с РЗП около 3000 кв. м всяка.

 

Всеки апартамент, независимо от етажа, разполага с просторна дневна, прекрасна морска панорама и обширна тераса.

 

Към момента са продадени 60% от жилищата.

 

Фирмата разполага и с парцел от 15 декара в местността Манастирски рид, над кк Слънчев ден. На това място е предвидено да бъде построен луксозен затворен жилищен комплекс, който ще се състои от една основна жилищна сграда на 5 етажа и един или два реда двуетажни къщи с обособено дворно място към всяка от тях. Ще има голям басейн с възможност за целогодишно ползване. Стъпката на застрояването ще бъде 4000 кв. м, за да останат 11 декара дворно място.

 

Идеята е максимално да бъде запазена дъбовата гора и живеещите в комплекса да се радват на лукс и удобство сред натурална природа.

 

На парцел от 3 декара, който се намира в жк „Бриз”, на бул. „Левски”, ще бъде построена луксозна четиринадесететажна жилищна сграда с РЗП 14 000 кв. м. Това е проект, който фирмата ще реализира в съдружие с варненски инвеститор с дългогодишен опит и добра репутация. В момента се работи по проектирането, като продажбите се очаква да започнат до три - четири месеца.

 

Във връзка с откриването на новия комплекс „Бриз Панорама“ от фирмата с гордост заявиха, че „въпреки кратките срокове, в които сме реализирали своите проекти, никога не е правен компромис с качеството на строителните материали и последователността и пълнотата на технологичните процеси. Вярваме за всички е видно, че нашите реализирани и настоящи проекти се отличават с качество, стил, уютна визия, функционалност и отлична локация”.

 

Повече информация може да получите на сайта на дружеството www.yavorad.com.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна