IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
14:59 | 23 април 2019
Обновен: 02:56 | 15 април 2024

Приемат заявки от фирми за назначаване на инвалиди

Работодателите, желаещи да наемат хора с трайни увреждания, следва да подадат уведомление в дирекция „Бюро по труда“

По материала работи: Пламен Янков
Приемат заявки от фирми за назначаване на инвалиди


Работодателите, желаещи да наемат хора с трайни увреждания, следва да подадат уведомление в дирекция „Бюро по труда“, на чиято територия е седалището на фирмата, независимо дали ще ползват посредническите услуги на Агенция по заетостта чрез съответната дирекция „Бюро по труда” или услугите на други (частни) трудови посредници с издадено удостоверение за регистрация за извършване на посредническа дейност по наемане на работа. Това съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна. 


Работните места могат да бъдат обявени както на първичния пазар на труда, така и за ползване на преференции по Закона за насърчаване на заетостта и/или по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.


Уведомлението работодателите могат да намерят на сайта на Агенция по заетостта. Образецът може също и да се получи  на място или по електронна поща от всяка дирекция „Бюро по труда” в страната.


Срокът за подаване на уведомления от работодателите и тяхното приемане е до 2.7.2019 г. включително.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна