IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
13:41 | 10 юли 2019
Обновен: 13:46 | 27 март 2024

Минко Христов: Дворецът на културата и спорта се нуждае от сериозни инвестиции

Представят проект за паркинг на 3 нива, не е отпаднала идеята и за изграждане на ЕКСПО център

По материала работи: Борис Проданов
Минко Христов: Дворецът на културата и спорта се нуждае от сериозни инвестиции

„Миналата година приключихме с печалба 53 000 лв. и ръст на оборота 18%. И тази година се движим в параметрите на положителен финансов резултат. Всичко зависи от това какво ще се наложи да изпълним като строителна програма. Тревожи ме, че старата материална база изисква голяма поддръжка. Тази седмица ремонтирахме трасе за битови отпадни води, наложи се изграждането на ново поради пропадане на земни пластове. Имахме и течове на покрива над офисната част. Всичко това изисква средства за ремонти, Дворецът на културата и спорта е на самостоятелна сметка. Въпреки тези ремонти се радваме на добър календар – както в ДКС, така и в Летния театър“, коментира за Медийна група „Черно море“ изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Минко Христов.

 

Комплексът трябва да бъде обновяван постоянно, работи се по отношение на енергийната ефективност.

 

„Около 20% от разходите са за електроенергия. Трябва да ги намалим, кандидатстваме по фонд „Енергийна ефективност“, предстои смяна на дограмата. Съоръжението се нуждае от сериозни инвестиции, за да отговори на новите изисквания“, допълни той.

 

Минко Христов призова публиката да напълни зала „Конгресна“ за предстоящата волейболна олимпийска квалификация от 9 до 11 август. Националите ни играят за единственото място, което ни праща в най-големия спортен форум на планетата.

 

„Предстоят и много концерти до края на годината – на Василис Карас (25 септември), на Горан Брегович (4 октомври), Ара Маликян (22 ноември). На 29 ноември над 20 български естрадни изпълнители ще гостуват с най-популярните БГ песни. Група „Любэ“ ще свири на 5 декември. Не бива да пропускаме и бизнес събитията. Предстоят изложения, Варненска туристическа черноморска камара също ще прави форум“, акцентира Минко Христов.

 

И припомни, че програмата се качва на сайта на ДКС, както и във фейсбук страницата.

 

„Завършихме предпроектните проучвания на територия от близо 4 декара. Можем да ситуираме в източната част на комплекса около 350 паркоместа – 2 подземни нива и 1 надземно. На 16 юли в зала „Варна“ каня всички комуникационни дружества, заинтересовани страни, за да представим проекта и да потърсим информация за започване на идейния проект. Ще направим количествено-стойностна сметка, с която с идейния проект да кандидатстваме по съответните програми. Освен този паркинг търсим и създаване на благоприятна среда за ползване на Морската градина. От подземния паркинг с асансьор ще се отива направо там, а най-горното равнище ще може да се ползва за всякакви събития – бизнес, спортни, културни. Съоръжението може бързо да се изплати и да носи дълги години приходи. Но нека изчакаме“, разкри изпълнителният директор на ДКС.

 

Не е отпаднала и идеята за изграждане на ЕКСПО център.

 

Иван Барбов

Борис Проданов

 

Цялото интервю: "Щрихи от утрото" (10.07.2019) - ДКС с богата програма от събития

Коментари

Marianmar ( преди 4 седмици )
Тунис, със своите слънчеви плажове, древна история и живописни пейзажи, предлага мечтаната дестинация за всеки, който търси вълшебната почивка. От древните руини на Картаген до приказните пясъци на Сахара, Тунис е място, където културата и естествената красота се сливат в едно, за да предложат незабравимо приключение.Не отлагайте повече, планирайте следващата си почивка незабравима с екскурзия до Тунис. Разгледайте красотата, минатото и традициите на тази вълшебна страна. Резервирайте своето м
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Stevenfum ( преди 2 месеца )
Hi-ya, nice site you've got in here. Вижте и страницата ми https://asian-world.fr/ouest-france-le-barbecue-coreen-debarque-a-lisieux/ трафик на сайта =777?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна