IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Икономика
11:10 | 12 ноември 2019
Обновен: 09:21 | 28 март 2024

В три европейски града популяризират курорта „Св. Св. Константин и Елена“ като морска, СПА и кулинарна дестинация

Мултимедийната експозиция ще предложи пътуване в снимки, видео разходка сред природните забележителности и историята на първия български курорт

По материала работи: Пламен Янков
В три европейски града популяризират курорта „Св. Св. Константин и Елена“ като морска, СПА и кулинарна дестинация

Пътуване в снимки, видео разходка сред природните забележителности и историята на  курорта Св. Св. Константин и Елена - това ще предложи на международната публика през ноември пътуващата мултимедийна експозиция, посветена на първия български морски курорт. Букурещ и Варшава са европейските столици, където изложбата  ще гостува тази седмица. На 12 и 13 ноември повече от 40 черно-бели, цветни фотогафии и рисунки, обединени под заглавието „Първи стъпки в пясъка”, както и книгата „Св. Св. Константин и Елена – морска и СПА дестинация” ще бъдат представени в Българския културен институт във Варшава и в букурещкия клуб са събития „Coroana Cismgiu”, със съдействието на посолствата на република България в двете страни и с финансовата подкрепа на Община Варна. На 21 ноември в Мюнхен природните богатства на курорта и възможностите му като място за балнео, уелнес и кулинарен туризъм ще бъдат презентирани на среща, посветена на България като СПА дестинация.


За посетителите е подготвена и видео разходка в съвременния курорт, от която ще научат за лековитата минерална вода, за използването й като източник на здраве и енергия, за съвременните балнео, СПА и уелнес центрове в курорта и предлаганите лечебни програми и терапии за рехабилитация.    


Фотографската част от изложбата е с кадри от периода 1910-2018 година  от архива на Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, Държавна агенция „Архиви”, Регионална библиотека „П. Славейков” – Варна и  дигиталния фонд на курорта Св. Св. Константин и Елена. Проектът „Международна пътуваща фотографска експозиция” се реализира за втора поредна година. Досега изложбата е гостувала в Берлин, Прага, Москва и Виена. Догодина представянето й ще бъде в страни от Близкия изток.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна