IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Икономика
14:55 | 19 февруари 2020
Обновен: 14:47 | 19 април 2024

Facebook се позиционира между медиите и телекомите

Платформата изтрива по 1 милион фалшиви профила на ден

По материала работи: Слав Велев
Facebook се позиционира между медиите и телекомите

Марк Зукърбърг, който е главен изпълнителен директор на Facebook, работи върху идеята платформата да се позиционира между медиите и контрола, който се осъществява спрямо мобилните оператори. Той се стреми да издейства по-благоприятни правила за съдържанието, което се поднася, от страна Европейската комисия (ЕК). Темата коментира Любомир Тулев, експерт по киберсигурност в AMATAS, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria."Посещението на Зукърбърг в Брюксел беше своеобразна, свързана визита. През уикенда той участва и в Конференцията по сигурността в Германия, където говореше какви действия предприема Facebook по отношение на политиките на ЕС относно регулациите на съдържанието. Очаква се ЕК да излезе с пакет от мерки, които да ограничат антитръстово големите гиганти и бързото сваляне и разпространение на реч на омразата и фалшиви новини".

 

"Той е там и за да обясни, че прекалено многото мерки, които смятат да се въведат, ще попречат на бизнес модела на социалната мрежа", уточни Тулев."Facebook премахва по 1 милион фалшиви профила на ден и половин милион фалшиви новини".Сътрудничеството с Facebook за продотвратяване на детско порнографско съдържание е протичало на високо ниво, според бившия служител на ГДБОП."Facebook блокира съдържание при опит да се изпрати такъв материал, който вече съвпада с база данни на платформата, и се идентифицира човекът, който се опитва да изпрати информацията", поясни експертът.

 

dnes.bg

 

Харисън Форд шокиран за участието си в "Междузвездни войни"

Коментари

Новини Варна