Иван Портних: Предприемаме пакет от мерки с икономическа подкрепа за хората във Варна
Пристигна доставка на 20 тона спирт, който ще бъде бутилиран и раздаден на домоуправителите
Публикувана: 24 Mar 2020 | 9:37

Извънредното положение заради коронавируса е много сериозно изпитание за всички. Затова на първо място остава задачата за опазване на живота и здравето на хората. Това написа в своя фейсбук профил кметът Иван Портних. Той заяви, че успоредно с това ще бъде предприет първи пакет от мерки с икономическа подкрепа за хората във Варна: 


- Удължаване на срока на плащането на данъка върху недвижимите имоти и такса смет с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г.
 

 - Удължаване на срока за плащане на данък върху превозните средства с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г.
 

- Ще предложа на Общинския съвет таксите за тротоарно право на засегнатите да не бъдат начислявани за периода на извънредното положение.


"Знаете, че отменихме синята зона и тя вече се ползва без такса. В момента прецизираме внимателно разходите за здравеопазване и социални дейности, набелязваме мерки за увеличаване на бюджетите в тези функции, търсим възможности за редуциране на други общински такси, патентни данъци, наеми. Ситуацията е тежка, трябва да сме разумни", написа още той.


"Продължаваме с дезинфекциите. Пристигна доставка на 20 тона спирт, който ще бъде бутилиран и раздаден на домоуправителите. Първите 600 предпазни шлема са готови, предстои да ги раздадем на полицаите по КПП-та, на болници и поликлиники. Раздадохме още ушити във Варна защитни облекла на медицинскитеекипи на гарите, на медиаторите, на социални работници. Продължават проверките на хората под карантина. Днес служители на ОД на МВР – Варна са извършили 573 проверки. Образувани са четири досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, заради неспазване на карантина. Моля Ви за повече дисциплина и отговорност! Бъдете здрави!", допълни кметът.


Четете още: Забраняват консумирането на храна и напитки в бензиностанциите във Варна

Коментари ( 0 )