IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
14:23 | 10 юли 2020
Обновен: 09:27 | 16 април 2024

Специален знак ще показва стриктните хотели и ресторанти по морето

Така ще се гарантира безопасността на почиващите

По материала работи: Ставри Таргов
Специален знак ще показва стриктните хотели и ресторанти по морето

Специален знак ще бъде предоставен на местата за хранене и настаняване, които спазват мерките за безопасност. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представители на туристическия бранш в Поморие.

 

По думите на министъра това е нова инициатива, която се провежда в момента и която ще бъде представена през следващата седмица.


"Тя е свързана с предоставянето на специален печат, който Министерството на туризма ще дава на местата за хранене и настаняване, които спазват указанията за безопасност.

 

По този начин мястото ще бъде обявено като сигурно и ще указва, че безопасността в него е гарантирана. Така ще можем да подпомогнем взаимните си усилия в тази насока", заяви министърът, цитирана от радио "Фокус" – Бургас.

 

Николина Ангелкова посочи, че знакът ще се дава без допълнителни такси или изисквания.

 

"Той ще бъде една гаранция за туристите за това, че ще получат необходимото качество на съответното място", посочи още министърът.

 

Още икономически новини на Bgonair.bg

Коментари

Новини Варна