От 23 август "България Еър" възстановява полетите до Израел
Вътрешните полети до Варна се изпълняват три пъти дневно, стартираха и ежедневните сезонни полети до Бургас
Публикувана: 14 Aug 2020 | 16:16

От 23 август националният превозвач „България Еър“ възстановява полетите до Тел Авив. Те ще се изпълняват всяка неделя и четвъртък.

 

 

От 16 август правителството на Израел отменя изискването за задължителна карантина за пристигащи от България израелски граждани. Напомняме, че Израел е една от страните, за чиито граждани също няма изискване за поставяне под карантина при пристигане в България, съгласно заповед № РД-01-459 на Министерство на здравеопазването от 11 август.

 

За всички предприети мерки и указания за вход и преминаване през страната, с които пътуващите до Израел трябва да се запознаят предварително, можете да се информирате от сайта на Министерство на външните работи на Израел.

 

Напомняме, че националният превозвач „България Еър“ не е преустановявала полетите си, дори в условията на обявената пандемия от Covid-19. В периода март – май въведените повсеместни рестрикции наложиха редуциране на честотите на опериране на определени маршрути, други бяха обединени, но авиокомпанията продължи да оперира до почти всичките си дестинации, с изключение на тези, които бяха принудително отменени поради въведените забрани от съответните държави.

 

Въпреки всичко авиокомпанията непрестанно изпълняваше своята мисия - да предостави надежден и безопасен превоз на всички, които имат необходимост.

 

Към момента „България Еър“ е възстановила близо 70% от полетната си програма за всички редовни маршрути до Европа и в страната, с което цели да отговори още по-добре на нуждите на своите пътници жза сигурен и безопасен, полет в удобни дни и часове.

 

В отговор на повишеното търсене през юли и август националният превозвач планира допълнителни полети до най-предпочитаните трансферни пунктове в Европа – Амстердам и Франкфурт, а също така до Берлин, Цюрих и Атина.

 

През летните месеци полетите до Амстердам в някои дни от седмицата са по два дневно.

 

Директните полети, които компанията предлага до Атина – изпълнявани от „България Еър“, както и в кодшеър с „Егейски авиолинии“, са общо осем седмично,  като с допълнителните през август, с удобно сутрешно разписание и връзки до гръцките острови, се предоставя възможност за дълъг уикенд с тръгване в четвъртък и връщане в понеделник.

 

Вътрешните полети до Варна се изпълняват три пъти дневно, стартираха и ежедневните сезонни полети до Бургас.

 

Сигурността и здравето на пътниците винаги са били от първостепенно значение за авиокомпанията, затова „България Еър“ е предприела възможно най-високите мерки за хигиена и безопасност на борда на самолетите.

 

Преди и всеки полет се извършва цялостна дезинфекция на всички повърхности и седалки в пасажерския салон и кабината с препарати, които са ефективни 24 часа.

 

Въздухът в самолетите се обновява постоянно през двигателите, като всички самолети на „България Еър“ са оборудвани и със специални въздушни HEPA филтри, които елиминират до 99.998% от всички бактерии и вируси. В санитарните помещения на борда са подсигурени топла вода, сапуни и дезинфектанти.

 

В интерес на здравето на пътниците е въведено и правило за задължително носене на предпазни маски от всички по време на полет.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )