IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
15:46 | 6 април 2015
Обновен: 21:41 | 23 април 2024

13 г. и 4 месеца затвор за убиеца на Хюлия

Иван Тодоров може да обжалва пред Варненския апелативен съд

По материала работи: Борис Проданов
13 г. и 4 месеца затвор за убиеца на Хюлия

Варненският окръжен съд призна вината на Иван Тодоров за убийството на Хюлия Маджар от с. Белоградец, извършено на 2 януари миналата година умишлено, по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Първата инстанция присъди 20 г. "лишаване от свобода" за подсъдимия, но заради привилегията на процедурата "съкратено съдебна следствие", от която Тодоров се възползва при делото във Варна, наказанието му беше редуцирано до 13 години 4 месеца затвор при първоначален строг режим.


Общо 300 000 лв. е обещетението, което Тодоров трябва да заплати на родителите на убитото момиче за причинените им неимуществени вреди. 12 000 лв. е държавната такса върху уважения граждански иск, а 8000 лв. са разноските на семейството на Хюлия, които също са присъдени на Тодоров. Близо 12 000 лв. пък са разноските по делото, които подсъдимия дължи на държавата.


След произнасяне на съдебния акт адвокатите на семейството на Хюлия Маджар заявиха, че ще обжалват присъдата. Тя ще бъде протестирана и от Варненска окръжна прокуратура. Страните могат да направят това в 14-дневен срок пред Варненския апелативен съд.


С нарочно определение ВОС потвърди и най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо Иван Тодоров, който остава в ареста, съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд.

 

Коментари

Новини Варна