Ремонтните по „Хемус“ продължават и през лятото
До месец обаче се очаква да приключат ремонтите по "Тракия“, уверяват от АПИ
Публикувана: 14 Jun 2019 | 15:25

 

Три са ремонтите, които ще продължат на автомагистрала "Хемус" и през лятото - виадуктите на 20 и 34 километър и лявото платно на тунел "Витиня". До месец обаче се очаква да приключат ремонтите по "Тракия" на 13, 15, 17 и 18-ти километър.

 

Това каза пред БНТ директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ Иван Досев.

 

Той обясни, че ремонт на носещите колони на виадуктите по „Хемус“ не е правен от самото им построяване и не може да бъде отлаган. „В тунел "Витиня" се правят аварийно-укрепителни дейности с цел превеждане в съответствие с европейска Директива 54 за норми за безопасност и сигурност в тунелите. Организацията на движението е такава, че когато има задръствания при "Витиня" през обходния път (стария път между София и Ботевград) се пропуска леко натоварената посока, а силно натоварената посока минава през дясната тръба на тунела“, обясни Досев, цитиран от Investor.bg.

 

Относно ремонтите по магистрала „Тракия“  той посочи, че на пътен възел "Цалапица" при 112 километър движението е било затворено в началото на седмицата, но от тази сутрин отсечката е пусната за движение. Машините на АПИ и на фирмата изпълнител вече се изтеглят, каза още експертът от АПИ и увери, че не се предвиждат други големи ремонти по "Тракия".

 

 

Коментари ( 0 )