IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
20:40 | 20 юли 2019
Обновен: 02:03 | 24 април 2024

Черно море потопи ЦСКА на "Армията"

Моряците записаха втора поредна победа в първенството и са лидер с пълен актив от 6 точки

По материала работи: Слав Велев
Черно море потопи ЦСКА на "Армията"

 

Черно море победи ЦСКА с 3:1 в мач от втория кръг на efbet лига на „Българска армия” в София и излезе лидер с пълен актив от 6 точки и голова разлика 6:1.

 

С успеха варненци зарадваха своя треньор Илиан Илиев, който празнува имен ден и прекъснаха серията от 16 години и 20 мача поред без победа на този стадион. До днес “моряците” не бяха побеждавали “червените” на техен терен от март 2003 година, когато триумфираха с 2:1.

 

Черно море представи прекрасна продукция, категорично надигра съперника и заслужено взе трeтата си победа в историята като гост на ЦСКА.

В 1-вата минута Родриго напредна и отправи първия точен удар във вратата на домакините, след който топката отиде в ръцете на Черниаскус.

 

В 13-ата минута Али Соу нахлу отдясно и от ъгъла на малкия пеналт шутира в аут.

 

Варненци играеха тактически правилно и дисциплинирано. Затваряха добре пространствата, бързо преливаха в двете фази и използваха всяка възможност да атакуват.

 

В 23-ата минута Черно море поведе в резултата с майсторски гол на Исмаил Иса. Нападателят бе изведен отляво, финтира елегантно Нуно Томаш и насочи топката в мрежата с техничен удар по диагонала – 0:1.

 

В 35-ата минута Али Соу бе изведен на скорост от Малинов, но от малък ъгъл не уцели вратата.

 

Две минути по-късно по-добрата игра на гостите бе възнаградена с втори гол. След образцова атака Минчев подаде на Иса, който центрира почти от аутлинията и топката бе отклонена от двете вдигнати ръце на хвърлилия се на шпагат Стойчо Атанасов. Реферът правилно отсъди дузпа, която бе превърната в гол от Родриго. От бялата точка той “литна” вратаря и реализира първото си попадение за “моряците” – 0:2.

 

Между 55-ата и 57-ата минута варненци изтръпнаха, тъй като се наложи Дюлгеров да спасява удар от фаул на Жеферсон и добавка на Евандро, който след това пък изпусна с глава от чиста позиция.

 

В 60-ата минута обаче Родриго материализира превъзходството на “моряците” с втория си гол в мача и трети за своя отбор. След показен пробив и късо подаване на Виктор Попов Родриго завърши атаката с прецизен шут – 3:0 за Черно море.

 

В 71-вата минута Минчев стреля с левия крак, но Черниаскус изби в корнер.

 

Малко след това отново Минчев бе изведен на добра позиция, но се засуети и не можа да отправи удар.

 

В 74-тата минута ЦСКА намали резултата. След центриране отдясно на Бикел защитниците на гостите увиснаха и непокритият Тони Уот отбеляза първия си гол за “червените” – 1:3.

 

“Моряците” завършиха с 10 души, тъй като в 88-ата минута Виктор Попов задържа откъсващия се Евандро и бе изгонен с втори жълт картон.

Минута по-късно резервата Кардосо пропусна да направи 4:1. Нападателят получи пас от току що влезлия дебютант Димитриос Хантакиас, но шутира ниско край гредата.

 

 

Съдия: Георги Кабаков

 

Червен картон: Попов

 

Жълти картони: Евандро, Атанасов, Тиаго/Родриго, Попов, Андраде, Панайотов, Панов, Ндонгала

 

chernomorepfc.bg

Коментари

Новини Варна