IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
12:35 | 18 септември 2019
Обновен: 04:32 | 24 март 2024

Подписахме договор за доставка на материалите за „Турски поток“

Срокът, за който трябва да бъде реализиран и въведен в експлоатация газопроводът, е 615 дни

По материала работи: Слав Велев
Подписахме договор за доставка на материалите за „Турски поток“

Подписан беше договорът за доставка на необходимите материали за „Турски поток“. Това се случи в Министерски съвет в присъствието на премиера Бойко Борисов, енергийния министър Теменужка Петкова, министъра на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров и посланика на Кралство Саудитска Арабия Масфер Бил Абдулрах.

 

Договорът е между „Булгартрансгаз“ и обединение Консорциум „Аркад“ за доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на разширението на газопреносната инфраструктура от турско-българската до българко-сръбската граница.

 

Това е важна стъпка за взаимоотношенията на България и Саудитска Арабия.

 

Стойността на договора е 1.102 млрд. евро. Срокът, за който трябва да бъде реализиран и въведен в експлоатация газопроводът, е 615 дни, като в рамките на първите 250 дни трябва да бъде изградена линейна инфраструктура с дължина около 300 метра.

Коментари

Новини Варна