МВР ескортира бюлетините за предстоящите избори
Книжа вече са доставени в Бургас, Русе, Варна, Търговище и Шумен
Публикувана: 19 Oct 2019 | 10:14
Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

Продължава транспортирането на бюлетините за предстоящия на 27 октомври местен вот от София към населените места в страната, пише Дарик.


„Днес за трети пореден ден съпровождаме и охраняваме моторните превозни средства, които транспортират изборните книжа и бюлетини към областните центрове на територията на страна”, каза тази сутрин заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия” Петър Антиев.

 

Той припомни, че извозването започна в четвъртък и посочи, че ще продължи до другия четвъртък.

 

Днес има за транспортиране няколко маршрута. Първият е Перник-Кюстендил, вторият е Враца-Монтана-Видин, третият до Стара Загора, четвъртият до Смолян.

 

Антиев обясни, че ангажиментът на МВР и конкретно на служителите на дирекция „Жандармерия” е по съпровождане на охрана на моторното превозно средство, което превозва изборните книжа и бюлетини.


Бюлетини вече са доставени в Бургас, Русе, Варна, Търговище и Шумен. Относно транспортирането няма специфичност, която да обуславя избора на местата, от които да започне доставката на изборните книжа.

 

„Доставката започва, когато съответните областни градове имат готовността да поемат бюлетините. В случая това са най-отдалечените места, тъй като има и близки дестинации. Доставяме там, където тиражът е окончателно определен, тъй като имаме места, където имаме повече избиратели, вписани в списъците. Това изисква доставката на повече бюлетини и тяхното допечатване“, обясни Александър Андреев от Централната избирателна комисия.

Коментари ( 0 )