IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
07:00 | 11 януари 2020
Обновен: 02:45 | 19 април 2024

11 януари – Международен ден на думата „Благодаря!“

Един прекрасен повод да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който ни е направил деня по-добър

По материала работи: Пламен Янков
11 януари – Международен ден на думата „Благодаря!“

На днешната дата много страни по света отбелязват Международния ден на най-прекрасната дума – „Благодаря!“. Един прекрасен повод да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който ни е направил деня по-добър.

 

„Благодаря" е най-простото послание. Това не означава, че на "най-учтивата" дата в годината трябва да излезете и купите картички с тематичен надпис, въпреки че празникът вероятно е измислен от някой западен търговец на поздравителни картички. Трябва обаче да сме му благодарни, защото добрият тон и маниерите по тези географски ширини не винаги са на ниво.

 

Психолозите смятат, че думите на благодарност са "словесни ласки", които могат душевно да стоплят и успокояват хората. Основното нещо е, че думите на благодарност трябва да се изричат от сърце.

 

Получаването на „Благодаря" след услуга или добро дело автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. Така че не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка.

 

Но не само на днешния ден. А постоянно!

Коментари

Новини Варна