IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
15:45 | 26 юни 2020
Обновен: 07:33 | 15 април 2024

22-ма са контактни на заразения с COVID-19 общинар във Варна

Двама с коронавирус били на дискотека

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Варна

22 са установените контактни лица на заразения с коронавирус служител в община Варна. Това съобщиха на извънреден брифинг от РЗИ, в който взе участие и областният управител Стоян Пасев, който е председател на Областния оперативен щаб.

 

"Установени са всички контактни случаи на новите 8 дали положителни тестове за COVID-19 във Варна - те са 61 на брой и поетапно им се връчват предписания за спазване на противоепидемични мерки. Съвместно с полицията в рамките на днешния ден се надяваме, че на всички ще им бъдат връчени предписания, за да могат да спазват противоепидемични мерки. След понеделник ще започне тяхното тестване.", заяви директорът на РЗИ -Варна д-р Дочка Михайлова.

 

Здравните власти не търсят хората, които могат да са заразени в дискотеката, където също има установена положителна проба, уточни тя.

 

"Има данни, че двама от тях са били на дискотеки. На тях контактни лица не могат да бъдат установени.", съобщи още д-р Михайлова. Става ясно, че те са били в различни дискотеки. Така че това, което се наблюдава, е все повече заразени, които не са от огнище и нямат връзка помежду си, което не е добре по отношение на разпространението на инфекцията.", коментира ситуацията във Варна директорът на РЗИ - Варна.

 

От новозаразените има само двама, които се познават. Всички работят на различни места, между тях в офиси, в колцентър.

 

 

Новорегистрираните лица са на възраст от 18 до 53 г., работещи в различни фирми и офиси, без епидемиологична връзка между тях.

 

Общо за област Варна са регистрирани 61 лица с положителна проба за COVID-19, от тях 2 медицински лица, 2 деца на 3 год. възраст, 1 починал. Активните случаи са 35, от тях 8 са хоспитализирани, останалите са на домашно лечение.

 

Сградата на общината остава затворена за дезинфекция.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна