IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
08:05 | 29 юни 2020
Обновен: 13:26 | 23 април 2024

Всички 10 новозаразени във Варна са все млади хора

Днес се очаква да възобнови работа местната администрация, затвярт басейн "Приморски" заради съмнения за ватерболист с COVID-19

По материала работи: Слав Велев
Всички 10 новозаразени във Варна са все млади хора

Всички новооткрити заразени с коронавирус във Варна нямат връзка помежду си, като последните 10 случая са все на млади хора. Това съобщи д-р Анка Баева, началник отдел „Противоепидемичен контрол” в Регионалната здравна инспекция – Варна. Много по-трудно е издирването на контактни лица при млади хора, защото крият информация от здравните инспектори, добави тя.

 

44 са активно заразените с COVID-19 в морската столица, 10 от тях са настанени за лечение в болница. Поселдните хоспитализирани са таксиметровият шофьор и съпругата му.

 

Днес ще бъдат изледвани всички служители на община Варна.

 

В понеделник се очаква работата в сградата на община Варна да бъде възстановена. Тя бе затворена за дезифекция в петък, когато чиновник даде положителна проба с коронавирус.

 

За днес са пренасочени отменените от петък заседания на комисиите по „Собственост и стопанство“ и „Младежки дейности и спорт“. Те ще бъдат закрити за журналисти и граждани, уточняват от пресцентъра на Общинския съвет.

 

Вчера от спортния отдел на община Бургас и Българска федерация по водна топка обявиха пред burgasnews.com, че заради съмнения за коронавирус в играч на варненския отбор по водна топка „Аква спорт“, финалите на турнира при мъжете, които трябваше да се проведат в морския град се отлагат.

 

Новината притесни служителие на плувен комплекс „Приморски“, където на басейн "Алекси Алексиев" тренират водната топка, скоковете във вода и синхронното плуване.

 

Във връзка с извършване на профилактика плувен комплекс „Приморски“ няма да работи на 29-ти юни, съобщиха и от Общинско предприятие „Спорт-Варна“.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна